Proč phpBB?

Zde můžete psát o tématech jiných, než je phpBB.
Odpovědět
Honya

Proč phpBB?

Příspěvek od Honya » úte 27. led 2009 21:45:48

Zajímalo by mě, proč vlastně používáte phpBB, dříve mi taky vyhovovalo, ale to jen do tý doby než sem si vyzkoušel SMF. Podle mě nabízí mnohem víc věcí a ty co nabízí stejný, jsou chytřeji řešený :) Administrace je možná trochu komplikovanější, ale líbí se mi SMF víc. A to sem docela konzervativní člověk a softy co se naučím používat neměním. Přiznám se ale že sem phpBB3 moc nesledoval, co vy, znáte SMF? :-)

btw snad to ameeck nevezme jako nějakej útok nebo tak něco :)

WhiteWolfSix
Kontaktovat uživatele:

Re: Proč phpBB?

Příspěvek od WhiteWolfSix » úte 27. led 2009 21:57:54

Nuž, je pravda čo človek to iná chuť a tak je to aj u diskusných fór. Osobne mi je ťažko hodnotiť SMF fórum, nakoľko ho nepoznám (hlavne administráciu), no myslím si, že ho nemožno posudzovať v porovnaní s phpBB2, ktoré je prekonané.
WhiteWolfSix (WW6)
Nežiadajte ma o pomoc prostredníctvom icq a SS (SZ)

ameeck

Příspěvek od ameeck » úte 27. led 2009 22:13:16

Propánajeho, já nejsem žádný dogmatik a jsem schopný kritizovat i chválit.

Preškočím dvě věci, důvody, proč jsem vlastně začal s phpBB, což do budoucna určilo to, že jsem se věnoval hlavně tomuto systému a běžné funkce, o kterých mluvíš. Pokud uvedeš konkrétní příklad, klidně o tom budu polemizovat, jinak je to příliš široký okruh na diskuzi.

Dneska mě na phpBB láká kromě jiného bezpečnost a úroveň kódu - styl a stuktura kódu, které je použito pro SMF je hrozný, odpovídá zhruba tomu jak vypadalo phpBB2 a rozhodně to není nic světoborného, je tam dost prostoru pro bezpečnostní díry a kód je dost nepřehledný. phpBB3, a hlavně nová větev, phpBB3.2 staví tuhle aplikaci do úplně jiného světla a snaží se maximálně využít možnost PHP a postavit čistou objektovou aplikaci, která splňuje dnešní představy o čistém, škálovatelném a jednoduše rozšiřitelném kódu. Výhod je tam spousta od dokonalého oddělení aplikační logiky po správné rozdělení funkcí.

Příkladem z toho co teď vidím jsou templaty. Kód v nich je šílený, kombinace PHP a HTML, vlastně nevím proč je mají vedle, jeden z účelů templatovacího systému, tedy oddělení vstvy aplikace od zobrazení je úplně mimo.

Ono bych příkladů našel mnohem více a opravdu si připadám, jako bych v tomhle ohledu pokoušel srovnávat jabka s hruškama.

Honya

Příspěvek od Honya » úte 27. led 2009 22:32:23

S těma templatama souhlasím, taky mi docela vadí, že je html dohromady s php. To v phpBB bylo asi snažší udělat template. Já sem phpBB přestal používat na konci verze 2, takže bohužel nevim co všechno se změnilo. Ale u SMF mě příjemně překvapilo třeba, že každý template používá vlastní hodnosti (hodí se s průhledným pozadím, když mám tmavý a světlý template...png ftw..).

Kamahl
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kamahl » úte 27. led 2009 22:34:24

Skús phpb3.0.4 a zistíš čo je lepšie ;) so SMF sa to nedá porovnávať.

ameeck

Příspěvek od ameeck » úte 27. led 2009 22:36:00

V tom případě je dost těžké o tom diskutovat, phpBB3 už je venku něco přes rok a je to od základu přepsaná aplikace.

Honya

Příspěvek od Honya » úte 27. led 2009 22:38:32

Hm, zkusil bych do toho asi zase kouknout..je zájem o L2 templaty?
Přepsal bych to i na phpBB...
http://ug.l0w.cz/index.php

WhiteWolfSix
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od WhiteWolfSix » úte 27. led 2009 22:40:31

Však som to napísal, že porovnávať to s phpBB2, ktoré je prekonané vydaním phpBB3, je trochu mimo. Čo sa týka funkcií, tak tam platí to, čo som písal o chutiach. Z dlhodobého hľadiska je dôležitá bezpečnosť a škálovateľnosť aplikácie a tu ako písal ameeck je na tom phpBB3 omnoho lepšie.
WhiteWolfSix (WW6)
Nežiadajte ma o pomoc prostredníctvom icq a SS (SZ)

Odpovědět