Zajímalo by mě, proč vlastně používáte phpBB, dříve mi taky vyhovovalo, ale to jen do tý doby než sem si vyzkoušel SMF. Podle mě nabízí mnohem víc věcí a ty co nabízí stejný, jsou chytřeji řešený Administrace je možná trochu komplikovanější, ale líbí se mi SMF víc. A to sem docela konzervativní člověk a softy co se naučím používat neměním. Přiznám se ale že sem phpBB3 moc nesledoval, co vy, znáte SMF?
btw snad to ameeck nevezme jako nějakej útok nebo tak něco
Proč phpBB?
-
- Kontaktovat uživatele:
Re: Proč phpBB?
Nuž, je pravda čo človek to iná chuť a tak je to aj u diskusných fór. Osobne mi je ťažko hodnotiť SMF fórum, nakoľko ho nepoznám (hlavne administráciu), no myslím si, že ho nemožno posudzovať v porovnaní s phpBB2, ktoré je prekonané.
WhiteWolfSix (WW6)
Nežiadajte ma o pomoc prostredníctvom icq a SS (SZ)
Propánajeho, já nejsem žádný dogmatik a jsem schopný kritizovat i chválit.
Preškočím dvě věci, důvody, proč jsem vlastně začal s phpBB, což do budoucna určilo to, že jsem se věnoval hlavně tomuto systému a běžné funkce, o kterých mluvíš. Pokud uvedeš konkrétní příklad, klidně o tom budu polemizovat, jinak je to příliš široký okruh na diskuzi.
Dneska mě na phpBB láká kromě jiného bezpečnost a úroveň kódu - styl a stuktura kódu, které je použito pro SMF je hrozný, odpovídá zhruba tomu jak vypadalo phpBB2 a rozhodně to není nic světoborného, je tam dost prostoru pro bezpečnostní díry a kód je dost nepřehledný. phpBB3, a hlavně nová větev, phpBB3.2 staví tuhle aplikaci do úplně jiného světla a snaží se maximálně využít možnost PHP a postavit čistou objektovou aplikaci, která splňuje dnešní představy o čistém, škálovatelném a jednoduše rozšiřitelném kódu. Výhod je tam spousta od dokonalého oddělení aplikační logiky po správné rozdělení funkcí.
Příkladem z toho co teď vidím jsou templaty. Kód v nich je šílený, kombinace PHP a HTML, vlastně nevím proč je mají vedle, jeden z účelů templatovacího systému, tedy oddělení vstvy aplikace od zobrazení je úplně mimo.
Ono bych příkladů našel mnohem více a opravdu si připadám, jako bych v tomhle ohledu pokoušel srovnávat jabka s hruškama.
Preškočím dvě věci, důvody, proč jsem vlastně začal s phpBB, což do budoucna určilo to, že jsem se věnoval hlavně tomuto systému a běžné funkce, o kterých mluvíš. Pokud uvedeš konkrétní příklad, klidně o tom budu polemizovat, jinak je to příliš široký okruh na diskuzi.
Dneska mě na phpBB láká kromě jiného bezpečnost a úroveň kódu - styl a stuktura kódu, které je použito pro SMF je hrozný, odpovídá zhruba tomu jak vypadalo phpBB2 a rozhodně to není nic světoborného, je tam dost prostoru pro bezpečnostní díry a kód je dost nepřehledný. phpBB3, a hlavně nová větev, phpBB3.2 staví tuhle aplikaci do úplně jiného světla a snaží se maximálně využít možnost PHP a postavit čistou objektovou aplikaci, která splňuje dnešní představy o čistém, škálovatelném a jednoduše rozšiřitelném kódu. Výhod je tam spousta od dokonalého oddělení aplikační logiky po správné rozdělení funkcí.
Příkladem z toho co teď vidím jsou templaty. Kód v nich je šílený, kombinace PHP a HTML, vlastně nevím proč je mají vedle, jeden z účelů templatovacího systému, tedy oddělení vstvy aplikace od zobrazení je úplně mimo.
Ono bych příkladů našel mnohem více a opravdu si připadám, jako bych v tomhle ohledu pokoušel srovnávat jabka s hruškama.
S těma templatama souhlasím, taky mi docela vadí, že je html dohromady s php. To v phpBB bylo asi snažší udělat template. Já sem phpBB přestal používat na konci verze 2, takže bohužel nevim co všechno se změnilo. Ale u SMF mě příjemně překvapilo třeba, že každý template používá vlastní hodnosti (hodí se s průhledným pozadím, když mám tmavý a světlý template...png ftw..).
-
- Kontaktovat uživatele:
Skús phpb3.0.4 a zistíš čo je lepšie ;) so SMF sa to nedá porovnávať.
V tom případě je dost těžké o tom diskutovat, phpBB3 už je venku něco přes rok a je to od základu přepsaná aplikace.
Hm, zkusil bych do toho asi zase kouknout..je zájem o L2 templaty?
Přepsal bych to i na phpBB...
http://ug.l0w.cz/index.php
Přepsal bych to i na phpBB...
http://ug.l0w.cz/index.php
-
- Kontaktovat uživatele:
Však som to napísal, že porovnávať to s phpBB2, ktoré je prekonané vydaním phpBB3, je trochu mimo. Čo sa týka funkcií, tak tam platí to, čo som písal o chutiach. Z dlhodobého hľadiska je dôležitá bezpečnosť a škálovateľnosť aplikácie a tu ako písal ameeck je na tom phpBB3 omnoho lepšie.
WhiteWolfSix (WW6)