Obnova databáze

Máte problémy s instalaci phpBB3 nebo s konverzi z phpBB2 na phpBB3? Zde naleznete pomoc.
Pravidla fóra
Čim více informací poskytnete ve vašem dotazu, tim vyšší je šance, že se vám dřív dostane přesné odpovědi. Uveďte odkaz na vaše fórum, používané MODy a styly a zkuste sepsat úpravy na fóru za poslední týdny. Nezapomeňte uvést výstižný titulek tématu.
Zamčeno
pepperos

Obnova databáze

Příspěvek od pepperos » úte 21. črc 2009 13:09:29

Pěkný den.
Kvůli problémům jsem se rozhodl celkově předělat http://forum.studujemevusa.com/. Vymazal jsem si obsah a nahrál jsem na server novou verzi .Nyní chci obnovit obsah, který na fóru byl. Poradí mi prosím někdo s problémem obnovy databáze? Před vymazáním jsem si vytvořil zálohu přes administrační systém fóra. Tu jsem potom nahrál do složky store. Záloha se mi objevila v administraci nového fóra. V údržba -> databáze -> obnovit jsem si vybral nově zobrazenou zálohu a stiskl tlačítko "Spustit obnovu".
Systém mi napíše:
Databáze byla nyní úspěšně obnovena.
Vaše fórum by mělo být ve stavu, v němž byla tato záloha pořízena.
Ale nic se nestane. Fórum je stále prázdné.
Zálohu jsem pořídil z trochu starší verze systému phpBB, ale to by snad nemělo vadit. zadal jsem také jiný prefix tabulek.

Kde by mohl být problém? Může mi někdo pomoci? Potřeboval bych to co nejrychleji spustit.
Díky.

Senky
Podpora
Podpora

Re: Obnova databáze

Příspěvek od Senky » úte 21. črc 2009 13:30:00

Myslím, že problém je práve s tým prefixom... Nemôžeš ho zmeniť na ten starý? A navyše, dal so zálohovať všetko, iba štruktúru, alebo iba obsah?
‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‏‏‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‏‏‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎ ‎‏‎‏‏‎ ‎ ‎ ‎🔔
Browser & Mobile Notifications Extension
Nyní také podpora Safari (macOS i iOS)

pepperos

Příspěvek od pepperos » úte 21. črc 2009 13:42:53

zálohoval jsem všechno, jde to všechno vrátit. Dobře, zkusím změnit prefix na ten stejný, jako u sterého fóra. Pak dám vědět.
Má někdo nějaký další nápad, čím by to mohlo být?

Senky
Podpora
Podpora

Příspěvek od Senky » úte 21. črc 2009 15:19:28

A ak bola verzia predchádzajúceho fóra iná ako je teraz, asi to bude menší problém. Budeš musieť dať starú zálohu a potom prechádzať každú novú verziu a vykonávať database_update.php, alebo ako sa volá ten súbor na aktualizáciu databázy pri prechode na novšiu verziu.
A ak si obnovoval celú databázu aj so štruktúrou, tak potom to musí byť v prefixe. Stačí, ak ho v config.php zmeníš na ten starý...
‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‏‏‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‏‏‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎ ‎‏‎‏‏‎ ‎ ‎ ‎🔔
Browser & Mobile Notifications Extension
Nyní také podpora Safari (macOS i iOS)

pepperos

Příspěvek od pepperos » úte 21. črc 2009 23:04:21

Ok, postoupil jsem dál. Záloha je docela velká (cca 36 MB). když dám v novém adminu obnovit zálohu, začne to pracovat, ale po chvilce se objeví bílá obrazovka. Co s tím? Nic se nezmění.
Možná je to tím, že je databáze moc velká, ale přeci to musí nějak jít, ne? Díky za pomoc.

Culprit
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Culprit » stř 22. črc 2009 8:41:15

Ano DB je příliš velká a na timeout to skončí. Nejprve bych zkusil obnovit DB ze zabaleného balíku SQL dump, který by ti i v této velikosti měl proběhnout v pořádku. Velmi se sníží doba uploadu.
Jinak v případě, že se to nepodaří je nutné rozdělit SQL dump na několik částí a vykonat je postupně jeden po druhém.
«Přečtu si informace o instalaci fóra a jeho komponent» «Podívám se po webu, jestli to někde nebylo řešeno» «Umím li něco z dané oblasti problému, pokusím se vyřešit sám» «Zeptám se podpory» «Neurguji podporu»

pepperos

Příspěvek od pepperos » stř 22. črc 2009 14:49:03

Díky za odpověď.
obnovit DB ze zabaleného balíku SQL dump? Jak ho vytvořím, co to přesně znamená?

pepperos

Příspěvek od pepperos » čtv 23. črc 2009 0:31:32

Fórum se mi podařilo zprovoznit. Importoval jsem databázi přes myphpadmin a vypnul jsem ukončení scriptu po 30 vteřinách.
Nyní se mi již zobrazují položky, ale nějak divně. Když rozkliknu fórum, neukáží se mi vlákna. Přitom v administračním systému vidím, že mám jako adminsitrátor plná práva.
Čím to může být?

R-stick
V.I.P.
V.I.P.
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od R-stick » pát 24. črc 2009 9:31:40

Zkus synchronizaci jednotlivých témat
http://www.rstick.com -bubenické paličky
http://www.sferabubeniku.info - bubenické diskusní fórum.
NEPOSKYTUJI podporu přes soukromé zprávy a mail. => ptejte se na fóru.

pepperos

Příspěvek od pepperos » pon 27. črc 2009 14:27:52

vyřešeno.

RadekR

Příspěvek od RadekR » stř 30. bře 2011 9:58:36

Dobry den, jiz nekolikrat jsem provadel pres phpmyadmin zalohu a obnovu databaze a nyni se mi bohuzel stala jedna neprijemna vec a to, ze pri obnove vyskakuje hlaska viz obrazek.'Nevite prosim co tato chy ba muze znamenat? Dekuji

Obrázek

RadekR

Příspěvek od RadekR » stř 30. bře 2011 10:26:28

Pardon... spatny obrazek
Obrázek

RadekR

Příspěvek od RadekR » stř 30. bře 2011 11:02:51

Vyřešeno

Zamčeno